Web Analytics Made Easy - Statcounter

خطیب نماز جمعه تهران گفت:‌در مسئله مذاکره برای رفع تحریم ها انتظار این است که دوستان ما با مواجهه عاشورایی و مقاوم از منافع کشور به شکل هوشمندانه پاسداری کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری در خطبه‌های نماز جمعه این هفته پایتخت، طی سخنانی با بیان اینکه وقتی نمازهای جمعه و اجتماعات مومنین قوی برگزار شود حاصل جمع آن تقویت تقوای قلبی مومنان خواهد بود، گفت:  بدون شک صدرنشین شعائر الهی مجالس حسینی و برنامه های حسینی است که از اعظم شعائر الهی است و نشانه های حیات دین و دوام دین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: اگر امروز حجی داریم و اگر نماز جمعه و جماعتی داریم و اگر نهضت اسلامی و نظام اسلامی داریم به برکت حضرت اباعبدالله (ع) است. در این روزها مجالس حسینی با کیفیت و پررونق و آکنده از شور و معرفت و سرشار از شعور و حماسه برگزار می‌شود و این دریای مواج عواطف حسینی که در ماه محرم و صفر گوهرهای فراوانی از فضیلت‌ها را در دسترس نسل‌های ما قرار می‌دهد، محیط زیست ما را مانند بهار خرم می کند و گرد و غبارهای غفلت را از جامعه دور می کند و این فرصت بزرگ الهی است که در اختیار ما قرار دارد.

خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه امام حسین در حماسه عاشورا همراه با اصحاب و اهل بیت مکرم خود همه کرامات انسانی و اخلاقی را ارتقا داد، گفت: حضرت سیدالشهدا (ع) حجت بالغه الهی است که در پرتو این حجت برجسته و روشن و با عظمت الهی همه بشریت در محیط هدایت پرودگار متعال قرار گرفتند. کاری که امام حسین انجام داد منحصر به فرد است. در این میان در فهرست فضیلت‌ها و مکارمی که در جریان حماسه حسینی در عالیترین سطح به محیط جامعه بشری عرضه شد موضوع برجسته مقاومت  است که نقطه مرکزی سایر فضیلت‌ها است. 

حاج‌علی اکبری با تاکید بر این که امام حسین (ع) ثابت کرد تنها راه موفقیت، مقاومت و استقامت است و هیچ راه دیگری وجود ندارد، گفت:  وقتی اهداف الهی را انتخاب می‌کنید، مرحله بعد از آن استقامت است اگر استقامت کنید بشارتها متوجه شما خواهد شد. فرشتگان پیام خداوند را به کسی که بعد از قیامت خدا استقامت در راه الهی داشته باشد، خواهند داد که  این بزرگترین درس اباعبدالله (ع) در حماسه کربلا است.  امام حسین مقاومت و استقامت را در آخرین درجه ممکن انجام داد و در پیش چشم همه آزادی خواهان دنیا قرار داد و ملت عزیز ما در مسیر طی شده تحت هدایت های امام راحل و رهبر معظم انقلاب توانسته است راه حسینی را با قوت دنبال کند و انشاالله با همین همت ادامه خواهد داد. 

وی گفت: امام حسین فرمود اگر کسی حریم خداوند را نگه دارد و  اگر تقوا او را رعایت کند، خداوند نیز او را از رنج ها به سوی آنچه می پسندد  متحول خواهد کرد و از آنجا که گمان نمی کند رزق خود را شامل او خواهد کرد. 

حاج‌علی اکبری در خطبه دوم نماز جمعه این هفته پایتخت، طی سخنانی با اشاره به وقوع سیل در برخی استان‌های کشور، گفت: اخیرا  ورود پدیده مانسون به کشور، بارش های فراوانی در کشور داشت که به تبع آن  در بسیاری از موارد  بارش‌های سیل آسایی در برخی مناطق کشور به وقوع پیوست و دشواری هایی را برای زندگی مردم به بار آورد. در کنار شکر این نعمت، به عزیزانی که در روزهای اخیر به نحوی داغدار شدند یا دچار صدمات مالی و معنوی شدند تسلیت عرض می‌کنیم و امیدواریم که رسیدگی فوری به مشکلات مردم از سوی مسئولان انجام گیرد. 

خطیب نماز جمعه تهران، ضمن تقدیر از حضور مسئولان عالی در کنار مردم سیل‌زده کشور، عنوان کرد: ایران یکی از ششمین کشورهای آسیب پذیر دنیا در حوزه بلایای طبیعی است و از 41 آسیب طبیعی 31 مورد آن در ایران شناسایی شده است. بر همین اساس ایجاب می‌‌کند که تا با سیاست گذاری و تنظیم قوانین مناسب و داشتن ساختارهای مطلوب، آمادگی رویارویی با این حوادث بیش از پیش صورت گیرد. 

وی افزود: سازوکار فعلی در مدیریت سوانح نیاز به بازنگری و اصلاح دارد و باید قوی تر از امروز باشد که امیدواریم از نقشه جامعه تا مدیریت واحد و ضمانت اجرا اصلاح و بهبود پیدا کند. بویژه در مورد سیل که اجرای بند چهارم سیاست های کلی مربوط به منابع آبی که در ارتباط با آبخیزداری و آبخانداری است باید مدنظر مسئولان اجرایی کشور باشد. 

حاج‌علی‌ اکبری با اشاره به دیدار ائمه جمعه سراسر کشور با رهبر انقلاب، خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در این دیدار توصیه های روشن، صریح و غیرقابل تاویلی خطاب به ائمه جمعه داشتند که ایجاب می‌کند ما در نهاد نماز جمعه و همه دوستداران نماز جمعه و نهادهای مسئول نهایت تلاش خود را برای تحقق این توصیه‌ها به کار ببندیم.  

خطیب نماز جمعه تهران همچنین با اشاره به گذشت یک سال از عمر دولت سیزدهم، گفت: ضمن تشکر از تلاش های جدی و شبانه روزی دولت و روحیه مردمی و سبک زندگی مردمی و بی تکلفی که مقامات دولت دارند که مصادیق آن در ماجرای سیل اخیر مشاهده شد، توقع داریم که مسئولان دولتی از دستاوردهایی که طی این یک سال داشتند با مردم سخن بگویند و اقدامات خود در یک سال اخیر را  به شکل شایسته منعکس کنند.همچنین مواردی که ناکامی هایی وجود داشته نیز با مردم در میان بگذارند. 

حاج علی اکبری گفت:‌ رهبر انقلاب در مراسم تنفیذ حکم رئیس جمهور، بر مسئله عدالت تاکید زیادی داشتند و فرمودند  که همه برنامه‌ها و مصوبات دولت باید دارای پیوست عدالت باشد تا در همین راستا شاهد کاهش  فاصله طبقانی و در نقطه مقابل افزایش مبارزه با فساد  در کشور باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به از سرگیری مذاکرات برای رفع تحریم‌ها، اظهار کرد: در مورد مذاکرات هسته ای اینکه مسئولان دولت مسائل اقتصادی را به جریان مذاکرات گره نزدند و راه خنثی سازی را دنبال می‌کنند قابل تقدیر است.  

خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه  نظام تصمیم گرفته تا پای خنثی سازی تحریم‌ها بایستد، گفت: اجرای دقیق قانون راهبردی لغو تحریم ها از سوی دولت نیز بسیار قابل تقدیر است، مسئله‌ای که منجر شده تا چرخه غنی سازی کشور با قدرت مضاعف راه‌اندازی شود. 

حاج علی اکبری افزود: در مسئله  مذاکره برای رفع تحریم ها انتظار این است که دوستان با مواجهه عاشورایی و مقاوم از منافع کشور هوشمندانه پاسداری کنند و ما به آمریکا و طرف های مذاکره می گوییم که ایران را امتحان نکنید و اگر نیاز به مذاکره و توافق دارید با ایران کنار بیایید و دست از زیاده خواهی بردارید. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برجام نماز جمعه تهران برجام نماز جمعه تهران خطیب نماز جمعه تهران حاج علی اکبری امام حسین تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۷۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل

به گزارش خبرآنلاین ، جماران به نقل از سی ان ان نوشت:

یک معاهده دفاعی، ائتلاف امنیتی هفت دهه ای بین عربستان سعودی و ایالات متحده را مستحکم و آنها را هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک می کند، زیرا دشمنان ایالات متحده مانند ایران، روسیه و چین به دنبال گسترش نفوذ خود در خاورمیانه هستند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، مدت‌هاست که به دنبال روابط با عربستان سعودی است، زیرا این اقدام می‌تواند در سراسر جهان اسلام تاثیر خود را بگذارد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت که ایالات متحده در حال مذاکره برای یک قرارداد بزرگ شامل سه جزء است.

مولفه اول شامل بسته ای از توافقات بین آمریکا و عربستان سعودی، مولفه دیگر عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل و مولفه سوم تشکیل کشور فلسطین است.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این سه با هم مرتبط هستند و هیچ کدام بدون دیگران جلو نمی روند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در یک میزگرد در کنفرانس اقتصادی این هفته در ریاض گفت: برای اینکه عادی سازی بین عربستان سعودی و اسرائیل محقق شود، باید مسیری برای تشکیل کشور فلسطین و «آرامش در غزه» وجود داشته باشد. به نظر من کاری که عربستان سعودی و ایالات متحده با هم در زمینه توافقات خود انجام داده اند، به طور بالقوه به اتمام نزدیک است، اما برای پیشبرد عادی سازی دو چیز لازم است: آرامش در غزه و مسیری معتبر به سوی یک کشور فلسطینی.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، در حاشیه این مجمع، بلینکن با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی (MBS) دیدار کرد تا در مورد این توافق گفتگو کند. کارشناسان، پیمان عربستان و آمریکا را «مجموعه ای جامع از تفاهمات» توصیف می کنند که شامل تضمین های امنیتی، اقتصادی و فناوری برای سعودی و همچنین حمایت از برنامه هسته ای غیرنظامی این کشور می شود.

انتظار می‌رود این توافق عادی‌سازی از توافق‌نامه ابراهیم، مجموعه‌ای از معاهده‌هایی که چهار کشور عربی اسرائیل را در سال ۲۰۲۰ به رسمیت شناختند و تقاضای دیرینه اعراب برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی به عنوان پیش‌شرط به رسمیت شناختن اسرائیل را نادیده گرفتند الگوبرداری شود.

محمد بن سلمان پیشتر گفته بود که توافق با اسرائیل «بزرگترین توافق تاریخی از زمان جنگ سرد» خواهد بود. در سال ۲۰۲۱، نتانیاهو این توافق را اینگونه توصیف کرد که اسرائیل را قادر می‌سازد «دکترین قدیمی و خطرناک سرزمین‌ در ازای صلح را جایگزین کند و صلح را در ازای صلح به ارمغان آورد، بدون اینکه اسرائیل حتی یک سانتی‌متر از دست بدهد».

از آن زمان، دولت بایدن عادی سازی اسرائیل و عربستان را در مرکز سیاست خاورمیانه ای خود قرار داده است. ایالات متحده و عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ به گفتگوها درباره این پیمان ادامه دادند و انتظار می‌رفت که بلینکن در ۱۰ اکتبر سال گذشته به ریاض برود تا درباره جزئیات آن صحبت کند، این تاریخ درست سه روز قبل از حمله حماس به اسرائیل بود که عملا این توافق را به تاخیر انداخت.

تحلیلگران می گویند که حمله بعدی اسرائیل به غزه که این منطقه را ویران کرده و بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی را کشته، ممکن است پارامترهای توافق را برای عربستان سعودی تغییر داده باشد. اکنون پذیرش بخشی که خواستار مسیری «غیرقابل بازگشت» به سوی تشکیل یک کشور فلسطینی است، کلید اصلی بخش عادی سازی توافق گسترده تر خواهد بود.

نتانیاهو بارها چشم انداز تشکیل کشور مستقل فلسطینی را رد کرده و استدلال می کند که این امر به امنیت اسرائیل آسیب می زند و بر ادامه جنگ غزه تا زمانی که حماس از بین برود، مصمم است.

تحلیلگران می گویند که این موانع ممکن است منجر به تلاش عربستان برای بستن توافق دوجانبه بدون جزء عادی سازی توافق شود. اما چنین رویکردی با موانع بزرگی روبرو خواهد شد. سناتور جمهوری خواه لیندسی گراهام در این باره می گوید: توافقی که تعهد نظامی قاطعانه ایالات متحده به امنیت عربستان سعودی را بدون مولفه عادی سازی ایجاد می کند، بعید است از کنگره آمریکا عبور کند.

اگر توافقنامه دفاعی متقابل در قالب یک معاهده مورد مذاکره قرار گیرد، برای الزام آور شدن نیاز به ۶۷ رأی در سنا دارد. گراهام در پاسخ به گزارش‌هایی مبنی بر تصمیم عربستان سعودی گفت: بدون عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان و اطمینان از تامین نیازهای امنیتی اسرائیل در مورد پرونده فلسطین، رای بسیار کمی برای توافق دفاعی متقابل بین ایالات متحده و عربستان سعودی وجود خواهد داشت.

کارشناسان می گویند که شاید بایدن بتواند با الگوبرداری از توافقنامه امنیتی دیگری که سال گذشته با بحرین امضا کرد، کنگره را برای رسیدن به توافق دور بزند. به گفته فراس مکساد، کارشناس ارشد و مدیر توسعه استراتژیک در موسسه خاورمیانه در واشنگتن دی سی، مسیر دیگری وجود دارد که حول توافقنامه یکپارچگی و رفاه امنیت جامع که دولت بایدن در سپتامبر ۲۰۲۳ با بحرین امضاء کرد، الگوبرداری شده است. متن این پیمان صراحتاً بیان می‌کند که ممکن است از طرف های دیگر برای پیوستن دعوت شود.

با این حال، هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه دولت بایدن برای تصویب توافق دوجانبه با عربستان سعودی، کنگره را دور بزند، وجود ندارد. برای عربستان سعودی، توافق دوجانبه با ایالات متحده یک پیروزی بزرگ خواهد بود، که نشان دهنده پایان دورانی است که بایدن به دنبال تضعیف محمد بن سلمان به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی، ستون نویس واشنگتن پست در کنسولگری سعودی در استانبول بود.

برخی کارشناسان معتقدند که این توافق همچنین «سلطه آمریکا را در خاورمیانه برای نسل‌ها تثبیت می‌کند و چالش رو به رشد چین و روسیه را کمرنگ می‌کند.» محمد بن سلمان مشتاق تقویت سیستم دفاعی عربستان و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان به دور از هیدروکربن است، زیرا او یک سیاست اقتصادی بلندپروازانه به نام چشم انداز ۲۰۳۰ را دنبال می کند. پادشاهی سعودی دارای یک برنامه هسته ای غیرنظامی نوپا است که ولیعهد مایل به توسعه آن با حمایت ایالات متحده است.

به گفته کارن یانگ، محقق ارشد پژوهشی در مرکز دانشگاه کلمبیا، عربستان سعودی مایل است با ایالات متحده معامله کند و این احتمالاً بهترین زمان در دوران دولت بایدن برای کمک به برخی از مسائل مهم در کنگره نظیر سیاست جهانی انرژی است.

یکی دیگر از نقاط سخت در حمایت ایالات متحده از چنین برنامه ای، مخالفت آمریکا با غنی سازی محلی اورانیوم در داخل خاک کشورها است، غنی سازی یک جزء کلیدی برای تولید انرژی هسته ای است که می تواند برای تولید سلاح های هسته ای نیز استفاده شود. عربستان سعودی از نظر ذخایر اورانیوم غنی است و اصرار دارد که بتواند آن را در داخل غنی سازی کند . در صورت تحقق چنین مسئله ای این برای یک کشور عربی برای اولین بار خواهد بود. برای مثال، امارات متحده عربی همسایه، اورانیوم غنی شده را برای نیروگاه های هسته ای خود وارد می کند.

روز چهارشنبه، سناتور دموکرات، اد مارکی، رئیس مشترک گروه کاری تسلیحات هسته‌ای و کنترل تسلیحات، از دولت بایدن خواست اطمینان حاصل کند که ریاض از غنی‌سازی و بازفرآوری مواد هسته‌ای خودداری می‌کند . او در بخش هایی از سخنان خود به اظهارات قبلی محمد بن سلمان استناد کرد که گفته بود عربستان سعودی در صورت حرکت تهران به سمت سلاح هسته ای در این مسیر گام خواهد گذاشت. وی گفت: مسیر صلح خاورمیانه نباید شامل چشم انداز عربستان سعودی مجهز به سلاح هسته ای باشد که منافع آمریکا، متحدان و شرکای خود را در سراسر منطقه تضعیف کند.

پیمان عربستان سعودی و آمریکا دو کشور را موظف می کند که برای بازدارندگی و مقابله با هرگونه تجاوز خارجی با یکدیگر همکاری کنند، اما به این تعهد جنبه معاهده رسمی نمی دهد.

زمانی که شرایط سیاسی اجازه دهد، هنوز جایی برای یک توافق امنیتی چندجانبه که در نهایت شامل اسرائیل، بحرین، ایالات متحده و دیگران باشد، وجود خواهد داشت. انتخاب با اسرائیل خواهد بود که چه زمانی آماده پاس دادن توپ به سمت تشکیل کشور مستقل فلسطین باشد.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902948

دیگر خبرها

  • اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود
  • انسان چقدر زمین نیاز دارد ؟ از زبان الهی قمشه ای بشنوید (فیلم)
  • ماجرای متن حاج صادق آهنگران در نماز جمعه و پیامی که امام خمینی (ره) به او داد؟
  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از تریبون نماز جمعه /مشاوران شما بیت هایی بهتر از شاهنامه را می توانستند پیدا کنند
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • سازوکار‌ها و آمادگی‌ها برای اجرای دور دوم انتخابات مجلس
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته ای سه ونیم حادثه رسید